BLOG: Arohi is verkozen tot “Baby van de maand” door het Maasstad Ziekenhuis

P1000589

P1000578

Hahaha! Ons kleintje weet ons vanaf het begin al supertrots te maken. Meteen na de geboorte werden haar reflexen, ademhaling en stembanden getest. Ze deed het zo goed dat ze een negen en twee tienen scoorde! Ik kreeg na de bevalling een aantal enveloppen van het ziekenhuis in me hand gedrukt met allemaal informatie en daar zat ook een foldertje bij waarin je je pasgeboren baby kon aanmelden voor een “Baby van de maand” verkiezing die het Maasstad ziekenhuis organiseert.

P1000634

Voor ons is Arohi sowieso de leukste en wat zou het leuk zijn als ze gekozen zou worden door het ziekenhuis. Ik heb me een weekje later aangemeld en kreeg weer een weekje later het volgende e-mailtje.

‘Goedemorgen Sadhana,

Allereerst van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie dochter Arohi. Jullie dochter is de baby van de maand januari, gefeliciteerd! We zullen haar foto en jouw verhaal op onze website en social media kanalen plaatsen. Ook zullen we haar foto in de wachtkamer van de gynaecologie op het televisiescherm plaatsen.

Graag ontvang ik jullie adres om een klein kadootje toe te sturen aan Arohi.

Hartelijke groet,

Deborah’

Hoe leuk is dit? Haha. En inderdaad, op de website stond al meteen dat ze gekozen was en ook op Facebook werd het bericht al meteen gedeeld en ontzettend vaak geliked. De reacties waren ook super. Ik las ‘Arohi is al eerder een BN’er dan haar moeder’ en ‘Baby van de maand?  Baby van het jaar zal je bedoelen’ haha en nog veel meer andere leuke reacties.

P1000626

P1000628

P1000629

Het cadeautje wat we kregen was een mega schattige knuffelbeertje genaamd Panda Maas. Bedankt Maasstad en bedankt lieve mensen voor de leuke reacties! We zijn zoooo verwent met cadeaus. Het begon al tijdens de babyshower. Echt veel kleertjes, sieraden, speelgoed.. noem maar op! Van haar nani (oma, mijn moeder) heeft ze haar eerste gouden sieraad gekregen! ❤

Ik ben een trotse mama. Ik hoop dat mijn meisje het altijd zo goed zal blijven doen en gun haar het allerbeste. Ik hoop dat ze net als mij ook altijd achter haar dromen aan zal gaan en zal bereiken wat ze wilt zonder op te geven. Wat wij als ouders kunnen doen is een voorbeeld zijn en haar aansporen om altijd zo veel mogelijk uit het leven te halen. Er zijn zo oneindig veel mogelijkheden om dingen te bereiken! Motivatie en inspiratie zijn erg belangrijk, vandaar dat wij dat moeten stimuleren. Soms vergeten ouders hoeveel effect ze op hun kinderen hebben en hoe belangrijk de opvoeding is. Een goede basis heb je nodig om uiteindelijk zelf op eigen benen te kunnen staan. Nu ik zelf ouder ben besef ik pas echt wat mijn ouders allemaal wel niet voor mij hebben gedaan. Ze hebben veel voor mij opgeofferd, ze hebben mij en mijn broer en zus altijd op de eerste plek gezet. Ze zijn altijd goede voorbeelden voor ons geweest en wilden altijd alleen maar het beste voor ons. Soms werd ik boos als ik mijn zin niet kreeg, maar nu begrijp ik dat ze me vaak wilden behoeden voor bepaalde dingen. Als ouder kan je niet voorzichtig genoeg zijn. Natuurlijk moet je je kind op een gegeven moment ook loslaten en wat vrijheid geven, maar ik begrijp dat het erg moeilijk is. De gedachte alleen is al moeilijk genoeg. Je weet dat ze moeten leren om te vallen, zodat ze zelf kunnen opstaan. Toch wil je dat je kind zo min mogelijk pijn, teleurstelling of verdriet voelt. Maar ja, zonder verdriet zouden we geen vreugde kennen. Zonder pijn zouden we geen geluk kennen. Zonder negativiteit zouden we geen positiviteit kennen. Zonder het één kan het ander niet bestaan. (Yin-Yang) Ieder persoon moet deze dingen ervaren om te kunnen leven en om kennis op te doen. Voorlopig moet ik nog maar niet te ver vooruit kijken haha. Ik vind het grappig dat mijn man soms tegen Arohi praat en dan zegt: ‘Ik zeg je nu alvast, je gaat niet uit voor je 21e en als ik zeg je moet om 01:00 uur thuis zijn, dan bedoel ik ook 01:00 uur en geen minuut later!’ Hahaha dan zie je haar heel aandachtig luisteren en kijken met die glinsterende oogjes.

Er volgt gauw weer een blog! Leuk dat het zo goed in de smaak valt, mijn bezoekersaantal hier op mijn website is flink gestegen.

Bedankt voor het lezen.

Liefs, Sadhana.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s