BLOG: Storms don’t last forever

27_mposter_wall.png
Ik zou het erg klote vinden om te weten dat jij op mijn blog zit terwijl jij je rot voelt. Zit je hier omdat je wat afleiding nodig hebt? Zit je hier omdat je niet weet wat je moet doen? Zit je hier omdat je wat opgevrolijkt wil worden? Dat laatste, daar wil ik je heel erg graag mee helpen. Het kan en mag altijd wel vrolijker toch? Ik wil mensen graag een heel goed gevoel geven door middel van mijn website. Je zal misschien denken, je bent één van de vele lezers/bezoekers op mijn site. Wist je dat een ieder telt? Voor mij zijn jullie niet zomaar een nummertje. Voor mij zou het ontzettend veel betekenen om te weten dat mijn woorden iemand echt goed hebben gedaan. Ik heb het gevoel dat als ik anderen vooruit help, ik mezelf hierdoor ook vooruit help.
27c5fbc4d7300835c5b3dc30cb4816a9

Allereerst, je bent (gezond) wakker geworden vandaag. Het lijkt vanzelfsprekend, maar moet je eens na gaan hoeveel mensen dat niet doen. Jong en oud, niet voor iedereen is het vanzelfsprekend. De zon is opgekomen en jij kreeg weer een dag, eentje die je nooit meer precies zo zult hebben. Moet je eens nagaan hoeveel tijd je kreeg, hoeveel momenten, hoeveel kansen.. een dag om iets te kunnen doen in een land zo vrij als Nederland. Naast het feit dat veel mensen moeten werken, hebben we ook nog genoeg middelen en tijd om ons bezig te houden met andere dingen. En ook werk kan leuk zijn! We hebben hier grotendeels goede kantoren, panden, bazen, collega’s en andere fijne omstandigheden. Werk kan ook een hel zijn. Denk eens aan die derdewereldlanden, waar zelfs kinderen (bruut veel uren) moeten werken om te overleven in alles behalve veilige of fijne omstandigheden.

Ik kan natuurlijk zo doorgaan, maar ik denk niet dat het heel veel helpt om je te vertellen dat wij het hier o zo goed hebben, terwijl andere (vaak onschuldige) mensen moeten leiden. Waarom hebben wij het wel zo goed en zij niet? Ik heb veel mensen in derdewereldlanden mogen ontmoeten. Ik wil je graag vertellen dat deze mensen mij juist enorm veel moed en motivatie hebben gegeven om door te zetten. Wat een respect heb ik voor die mensen. Ondanks dat ze het zo zwaar hebben, weten ze toch door te zetten en weten ze toch het leven te waarderen. Ze durven zelfs te lachen en hebben nog steeds vertrouwen in God. Dat mensen zo sterk kunnen zijn! Prachtig. Die mensen hebben eigenlijk vaak niet eens veel nodig, mooi is dat om zo tevreden te kunnen zijn met weinig.

Probeer het eens. Probeer de echte dingen eens te waarderen. Probeer eens te voelen wat niet-materialistische dingen met ons kunnen doen. Denk aan vriendschap, denk aan de band met je familie. Er is vast wel iemand die bewezen heeft echt van je te houden. Misschien wel je partner, misschien wel je moeder, misschien wel een aanbidder.. Er is hoe dan ook zeker wel minimaal één iemand die echt van jouw houd! Ga eens na hoeveel mensen er zijn die om je geven, die je missen als ze je een lange tijd niet zien, die kapot zouden zijn als je hier niet meer zou zijn. Ga eens na hoeveel mensen dingen voor je doen, zonder er iets voor terug te vragen!
9d5e66634341c8db61e43b483aa4a105
Probeer ook eens van jezelf te houden en in te zien hoe speciaal je bent. Denk eens na over alle dingen die je hebt gedaan met goede intenties. Dingen die anderen misschien niet eens weten, omdat je er niet per se mee hoeft te pronken. Jij weet wat je hebt gedaan en het is mooi om dit in je gedachten te houden. Jij weet hoe waardevol dat is. Je hebt zeker wel eens wat gedaan wat niet egoïstisch was, probeer het ook vaker te doen zodat je beter in je vel zit. Je zal zien, hoe onbaatzuchtiger je bent, hoe meer je er voor terug zal krijgen. Trots bijvoorbeeld. Je kunt trots op jezelf zijn. Het zal je vast een goed gevoel gegeven hebben. Zou je niet willen dat meer mensen zo zouden zijn? Probeer te helpen wanneer je kan. Je weet niet hoeveel het kan betekenen voor een persoon. Soms zitten mensen in zulke lastige situaties dat ze geen uitweg meer zien. Soms kan een simpel gesprekje al een hoop uitmaken voor ze. Het feit dat je er alleen al een beetje tijd aan wilt besteden kan soms veel uitmaken voor ze.

a6c93ab03dd234546d37a68db5dcfdc3
Weet je dat er waarschijnlijk mensen zijn die ook aan jouw denken als ze een gebedje doen, als ze vragen om hulp, kracht en bescherming. Misschien zeggen ze het je niet, maar er zullen er zeker wel een paar zijn die dit doen. Denk bijvoorbeeld aan een moeder. Een goede moeder zal dit ongetwijfeld doen voor haar kind(eren)! Weet je hoeveel zorgen een moeder zich eigenlijk maakt als ze even niks van je hoort? Een goede moeders liefde is onvoorwaardelijk. Als je dat in je leven hebt moet je dat echt niet voor lief nemen. Het is één van de puurste vormen van liefde. Als je nog een moeder(figuur) in je leven hebt mag je je echt gezegend voelen. Ook dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend, er zijn veel mensen die er alles voor over zouden hebben om hun moeder te kennen of nog in hun leven te hebben.

f07954763b2147874beed740b1f66538.jpg
Je bent beschermd! Moet je eens even goed beseffen hoe vaak het mis had kunnen gaan. Het leven hangt aan een zijden draadje. Kijk hoeveel jaar je al hier mag rondlopen op deze aardbol. Je bent hier toch niet zomaar? Ook jouw leven heeft betekenis, ook jij bent hier om een reden. Ga genieten, ga leren, ga ervaren, ga leven!! Throw kindness around like confetti, infect people with your positivity. Misschien heb jij wel een beschermengeltje. Ik geloof er heilig in dat de ziel nooit verloren gaat. Het is een energie die niet verloren gaat. Ik geloof dat de mensen die van je gehouden hebben en nu niet meer leven, er nog wel zijn en vaak ook dichterbij dan we denken. Ze staan op de uitkijk en beschermen ons voor zo ver ze kunnen. Klinkt heel zweverig, maar na vele dromen en na veel bijzondere momenten die ik heb mogen ervaren ben ik hiervan overtuigd!

7a13e551b7cd423a99d65d69d0108587

Waardeer de dingen die je nu in je leven hebt of de dingen die je in je leven hebt gehad waar je iets aan gehad hebt. Zelfs de moeilijke en zware momenten droegen een les met zich mee. Wat je nu hebt, kan er morgen niet meer zijn.

68862c0186259549b50f179b218fbf9e

Sta eens iets vaker stil bij de dingen die belangrijk zijn en die onmisbaar zijn in je leven. Sta eens vaker stil bij het geluk die je treft. Tuurlijk is het oké om af en toe eens uit te razen en goed boos te zijn of om je leeg te voelen. Uit het, voel je maar even goed rot en herpak jezelf dan weer. Ook de mindere periodes in je leven zijn niet van eeuwige duur. Every moment is a chance to turn it all around! Kijk altijd naar de mogelijkheden die je hebt om anders naar dingen te kijken of dingen anders aan te pakken. Als je die periodes overbrugt, dan kom je er alleen maar sterker uit. Zie het als een overwinning en doe er je voordeel mee. Leer ervan. Als het fout gaat weet je dat je het in ieder geval niet meer op die manier moet aanpakken.

Luister naar jezelf en laat je niet gek maken. Als andere mensen je het leven zuur willen maken dan zegt dit meer over hun dan over jouw. Laat het je niet schaden. Cijfer je zelf niet weg! Neem afstand van de dingen/mensen die jouw ongelukkig maken.

be0afd3a906a22a1557a7654b2f13d5e
Wees ook nooit bang om hulp te zoeken. Het feit dat je hulp wilt is al een goed teken. Het begint altijd met wilskracht, daar kan je zoveel uit putten. We mogen dankbaar zijn dat we zoveel hulp om ons heen hebben, zoveel instanties, zoveel ziekenhuizen, zoveel organisaties.. Vergeet ook het internet niet. Je kan ontzettend veel op internet vinden als je problemen hebt. Mensen die in het zelfde schuitje zitten, verhalen die doen inspireren, filmpjes, van alles! Misschien heb je deze blog wel zo gevonden. Het zou zomaar kunnen! Ik hoop dat ik je een beetje goed heb gedaan en dat je hier ook wat aan hebt gehad. Bedankt voor het lezen.

5e6a06dec8ecde3efe910c88129c7670.jpgLiefs, Sadhana

3 reacties op ‘BLOG: Storms don’t last forever

  1. Hoi sadhana ik ben nu al een paar uur je blogs aan het lezen. Ik heb ook bijna een jaar een dochtertje en moederschap is echt ietd bijzonders. Ik kijk echt naar je op. In mijn omgeving zijn er veel mensen die kwaad over je spreken terwijl ze je niet eens kennen. Ik ben van mening dat ze enorm jaloers zijn. Jij bent een prachtige vrouw met zovveel fantastische dingen die
    Je doet naast het mams zijn. Ga echt door met wat je bezig bent. Je verdiend veel respect. Voor vele zal je een voorbeeld zijn. Succes met je verdere doelen en ik hoop graag weer wat van je te lezen. Veel liefs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s