BLOG: Luister naar jezelf

Belangrijk

Luisteren naar jezelf. Veel mensen onderschatten het. Ze laten zich gauw dingen wijsmaken en staan niet gauw stil meer bij bepaalde dingen in het leven. Dagen uit het leven van sommige mensen beginnen al gauw op de automatische piloot stand. Het lijkt wel alsof het ze soms niet uitmaakt of ze zich gelukkig voelen of niet. Vaak doen ze dingen uit verplichting. Ze nemen dingen gewoon zoals het komt en accepteren klakkeloos. Dit gaat vaak gepaard met een hoop geklaag en stress.

6fda264c9e5fc5929a202670c1477134

We doen deze verplichtingen vaak door fysiek aanwezig te zijn, maar onze gedachten bevinden zich ergens anders. Vroeg opstaan, werken, thuiskomen en vervolgens moe zijn. Misschien nog even sporten na het werk en dat is het wel zo een beetje. Allemaal dingen die ons het gevoel geven dat we een robot zijn.

a850b0ffc59179525a034df68e206753
We zijn afhankelijk, zonder deze dingen (die ons eigenlijk in hun macht hebben) zijn we bang dat we gaan falen en we voelen ons veilig in een vaste routine. Ook al vergt deze routine zo veel van je. Ik vertel je niet dat je nu ontslag moet gaan nemen of een drastische verandering moet gaan maken in je leven als jij jezelf hier in herkent. Maar wat ik je wel vertel, is dat dit allemaal ook gewoon mogelijk is terwijl jij je gelukkig voelt. Maak kennis met mindfulness! Definitie: Aandachtsgericht, oplettend, alert, bewustzijnsgericht.

1b09995c2d9c27c67ab7589cf0ce9faf
Je manier van denken is ZO belangrijk. Werken aan jezelf en spiritueel groeien kan zo veel met een mens doen. Hoe jij tegen dingen en jezelf aankijkt is echt van belang. Heb jij principes? Ben je echt ergens op tegen of ben jij juist voorstander van iets? Nee? Dan is het nu misschien wel het moment om daar eens goed over na te denken. Wat wil jij aantrekken in het leven? Wat wil jij uit je leven bannen? Alleen jij kan bepalen of iets jouw gelukkig maakt of niet. Ben je het liever kwijt dan rijk? Maak er dan werk van. Kijk hoe je op een andere manier met iets om kan gaan. Vind jij bijvoorbeeld dat wakker worden, terwijl het zo ontzettend koud is erg vervelend? Uit bed stappen met je blote voeten op de koude vloer en dan gauw naar de badkamer rennen is geen pretje. Met zo een klein irritatie-factortje waar je je niet aan probeert te storen begint je dag toch al (onbewust of bewust) met tegenzin. Wat kun je er aan doen? Niet uit bed komen is geen optie. Dus zet een paar heerlijk warme sloffen neer bij je bed. Leg een lekkere dikke mat/kleed neer naast je bed. Hang een warme badjas of kamerjas op en trek die aan zodra je opstaat. Met zo een kleine verandering sta je al een stuk lekkerder op. Zo stap je zeker met het goede been uit bed! Het gaat allemaal om het gevoel wat iets je geeft. Daarom is het belangrijk om stil te staan bij dingen die je wel wilt en niet. Dingen die je wel blij maken en niet. Wees gewoon creatief. Ik heb zelfs een speciale doucheradio opgehangen in de douche. Douchen vond ik nooit vervelend hoor, maar nu is het zelfs nog leuker haha. Je hoeft echt niet heel je leven om te gooien. Luister naar jezelf. Ga er gewoon eens een paar keer voor zitten en schrijf het bijvoorbeeld op. Ga na hoe je je leven kunt verbeteren. Hoe je het allemaal aangenamer voor jezelf kan maken. Je moet het jezelf echt gunnen om het plezieriger voor je zelf te maken. Door dit word je enthousiaster en krijg je meer energie en zin in het leven. Zo bereik je ook veel meer!

142fb9d91b0a914f0a7b1499d7ffa1e8
Wacht niet tot het weekend is om te genieten. Genieten kan je ook gewoon doordeweeks doen tijdens taken die moeten gebeuren. Maak ze gewoon aangenamer. Probeer altijd de beste versie van je zelf te zijn. Anderen zullen dit ook merken. Kies voor jezelf en zet jezelf op de eerste plaats. Klinkt gek. Maar hier hebben anderen ook gewoon meer aan. Als jij van je zelf houd en zelfverzekerd en oprecht blij overkomt, dan vinden mensen het ook prettiger om jouw in hun omgeving te hebben. Infecteer mensen met jouw positiviteit. Om anderen te kunnen helpen en voor anderen klaar te kunnen staan, moet je zelf ook gewoon goed en sterk op eigen benen staan. Je moet iets te bieden hebben, anders hebben ze ook niets aan je hulp. Als je zo gaat denken word je positiever in het leven en zo inspireer je een hoop andere mensen! Gewoon door te zijn wie je bent. Cijfer je zelf niet weg. Laat anderen jouw ook niet te veel wijsmaken. Laat je niets opdringen! Durf eens voor jezelf op te komen. Durf gewoon te zeggen wat er op je hart ligt. Pik niet te veel van anderen. Als je dit wel doet, zullen veel mensen misbruik van je maken. Dus laat niet over je heen lopen en zorg dat je een mening hebt. Echt een mening, niet iets wat anderen in je hoofd geprent hebben, maar iets waar je zelf over nagedacht hebt en achter staat. De media is één van de grootste boosdoeners. Ze zijn erg goed in het brainwashen van mensen. Geloof niet alles wat je hoort. De media is goed in het zaaien van angst. Wees er niet een slachtoffer van. Als je iets niet begrijpt of als je de waarheid wilt weten, ga dan zelf op onderzoek uit. Doe meer moeite om zelf na te denken. Neem niet zomaar dingen aan. Verhalen hebben meerdere kanten. Lang niet alles is zoals het lijkt. Soms kan ik me hier echt heel erg over verbazen. Veroordeel iets of iemand NOOIT door de mening van een ander.

Zorg dat je niet geleefd wordt, maar echt leeft. Probeer te leven in het hier en nu. Wees je bewust van dingen die om je heen gebeuren. Blijf niet haken in het verleden en wees ook niet té gefocust op de toekomst. Pak vooral de momenten die je nu hebt. Nu is eigenlijk alles wat we hebben en waar we van verzekerd zijn. Aan het verleden is niets meer te veranderen en de toekomst is niet gegarandeerd. Het enige waar je invloed op hebt is het heden. Het is makkelijk om in gedachten af te dwalen. Toch is het belangrijk om je gedachten en denkwijze te trainen. Mindfulness is een vorm van meditatie. Je leert het leven meer waarderen vind ik. Ik ben er de laatste tijd veel mee bezig. Ik merk dat ik er zo veel aan heb. Ik heb minder stress, ik pieker minder, ik ben georganiseerder, ik ben geduldiger, ik ben alerter, ik ben vrolijker en dat is natuurlijk ook heel goed voor mijn kindje straks die momenteel in me buik zit. Ik zou het een ieder aanraden om meer informatie te zoeken over mindfulness en hier meer over te leren. Ik vind het echt fantastisch.

Heb je hier iets aan gehad? Denk je er anders over? Ga je er iets mee doen? Ik ben zeer benieuwd. Laat het me vooral even weten door middel van een berichtje onder deze blog.

Veel liefs,

SadhanaLila2

54cd5aea7c222d02818c59018dcc536e

2 reacties op ‘BLOG: Luister naar jezelf

  1. Hey Sadhana,

    Weetje misschien wat goede videos of artikelen over mindfulness die je aanraad?
    Na dit mooie stuk zou Ik zou daar graag wat van willen leren.

    Groetjes,
    M

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s